Відзначаємо Міжнародний день р. Дніпро

06.07.2024
Поділитися:

У першу суботу липня відзначається Міжнародний день р. Дніпро. Цей день був започаткований ще у 2003 році для привернення уваги громадськості до проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів головної водної артерії України.

Дніпро – є джерелом і для Дніпровської водопровідної станції, яка забезпечує питною водою третину Києва. До початку повномасштабного вторгнення воду з Дніпра споживали 1 мільйон мешканців столиці.

Проте з року в рік перетворювати річкову воду на питну стає важче і дорожче. Київводоканал закликає всіх почати відповідально ставитися до Дніпра, починаючи з відмови від використання миючих засобів з фосфатами і прибирання сміття у зонах відпочинку та закінчуючи забороною будівництва у береговій зоні.

Окрім того, напередодні Дня Дніпра відбулася презентація масштабного проєкту «Інтегрована візія річки Дніпро», організованого ГО «Urban Coalition Ro3kvit» та Greenpeace за участю представників Держводагентства.

Над проєктом впродовж року працювали провідні світові експерти у сфері захисту довкілля, енергетики, містобудування та зміни клімату. Напрацювання фахівців світового рівня дало можливість поєднати досвід і знання для розробки стратегій і бачень, які мають на меті допомогти вирішити існуючі проблеми та розкрити невикористаний потенціал річки Дніпро.

Завантажити дослідження за можна посиланням:
https://drive.google.com/file/d/1gaGlOuGn5um71SR8Au-TmnJjyoz15pVf/view