Якість води у столиці відповідає усім нормам

21.12.2022
Поділитися:

Увага! У соцмережах та месенджерах знов ширяться фейки щодо ніби-то невідповідної якості водопровідної води та непридатності її до вживання. Єдиною метою таких повідомлень є посіяти паніку та дестабілізувати ситуацію у суспільстві.

Київводоканал постійно контролюємо якість питної води, яка подається у домівки киян. Наші фахівці відбирають проби питної води на виході з очисних водопровідних споруд, на виході з насосних водопровідних станцій ІІІ та ІV-підйомів, на артезіанських насосних станціях перевірка проводиться в свердловинах та на виході з насосних станцій, у розподільних водопровідних мережах міста проби відбираються у 33 контрольних точках на різних вулицях по всіх районах Києва.

Результати лабораторних дослідження якості питної води хіміко-бактеріологічних лабораторій Київводоканалу свідчать про її відповідність нормативним вимогам Державних санітарних норм та правил (ДСанПіН). Отже питна вода, яка подається у домівки киян, абсолютно безпечна.

Закликаємо киян довіряти лише інформації, яка публікується на офіційному сайті та Фейсбуці Київводоканалу, а також на інформаційних майданчиках КМДА.