Якість водопровідної води в Києві відповідає санітарним нормам

26.06.2023
Поділитися:

Наразі у мережі розповсюджується неправдива інформація про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Таке повідомлення вже поширилося пабліками та чатами різних міст. У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно виключно кип'яченою водою.

Ця інформація не відповідає дійсності і скоріше за все спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення.

Зі свого боку Київводоканал повідомляє, що якість питної води  контролюється  за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпечності. За результатами лабораторних досліджень якість питної води централізованої системи водопостачання м. Києва відповідає чинним нормативним вимогам ДСанПіН. Жодних відхилень від чинного ДСанПіН  наразі немає. Питна вода  безпечна  за епідемічними показниками та не шкодить здоров’ю людини.

Інформація про якість води поверхневих джерел водопостачання  та питної води у розподільчих мережах  Києві щодня публікується на офіційному сайті Київводоканалу та сторінці у Фейсбук. Закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації.