Якість води під постійним контролем

21.09.2021
Поділитися:

Ми постійно контролюємо якість питної води, яка подається у домівки киян, на всіх етапах водопідготовки. Наші фахівці відбирають проби питної води на виході з очисних водопровідних споруд, на виході з насосних водопровідних станцій ІІІ та ІV-підйомів, на артезіанських насосних станціях перевірка проводиться в свердловинах та на виході з насосних станцій, у розподільних водопровідних мережах міста проби відбираються у 35 контрольних точках на різних вулицях по всіх районах Києва.

Нашу роботу суворо контролює Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, фахівці якого також періодично відбирають проби питної води на наших об'єктах та у контрольних точках. Так, у серпні ДУ «Київський міський ЦКПХ МОЗ» провів дослідження та виявив занепокоєння деякими результатами у кількох контрольних точках та артезіанських свердловинах, про що направив нам листа.

Щоб кияни могли бути впевнені у безпечності водопровідної питної води, на початку вересня ми запропонували фахівцям Лабораторного центру МОЗ сумісно з представниками нашої Головної лабораторії провести повторне дослідження, а для впевненості  запросили колег з лабораторії Укрметртестстандарту для відібору арбітражних проб і надання незалежної оцінки якості питної води.

Результати лабораторних дослідження кожної з лабораторій свідчать про  відповідність якості питної води всіх проаналізованих проб нормативним вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10). Отже питна вода, яка подається у домівки киян, абсолютно безпечна.

Ознайомитись з протоколами досліджень можна тут.