Якість водопровідної води у Києві відповідає усім нормам

26.04.2024
Поділитися:

 

У ЗМІ наразі активно розповсюджується неправдива інформація про те, що водопровідну воду у Києві пити небезпечно. Ця інформація не відповідає дійсності, є перекрученням фактів і маніпуляцією з метою дискредитувати роботу водоканалу.

Дійсно, наразі у Києві водопровідні мережі суттєво зношені, адже ми працюємо в умовах критичного недофінансування зі збитковим тарифами, які не покривають усіх витрат і не дають можливості виконувати заміну мереж в необхідному обсязі.

Ще складніше стало працювати в умовах війни, адже водопровідно-каналізаційні об’єкти страждають від ворожих атак та відключень електроенергії, що теж дуже впливає на технологічні процеси. Але навіть у складних та небезпечних умовах наші фахівці продовжують працювати та забезпечувати столицю питною водою і водовідведенням.

Незважаючи на всі труднощі, Київводоканал забезпечує належну якість води, що подається в домівки споживачів. Якість води суворо контролюється на всіх етапах підготовки, на виході з очисних споруд та у розподільчих водопровідних мережах міста у  контрольних точках на різних вулицях по всіх районах Києва.

Наразі жодних відхилень від нормативів у водопровідній воді немає. Якість питної води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН.

Ознайомитись детально з показниками якості води джерел водопостачання, на виході з очисних водопровідних споруд та по районах міста можна на нашому сайті: https://www.vodokanal.kiev.ua/shhodo-yakosti-pytnoi-vody