Закликаємо боржників не доводити до відключення послуг та нарахування пені

25.07.2024
Поділитися:

Шановні споживачі!

Нагадуємо, що постановою Кабінету  Міністрів України № 1405 від 29.12.2023 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету  Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг» уряд  скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг та нарахування пені.

На виконання вимог Постанови № 1405, з метою проведення заходів зі зниження  дебіторської заборгованості за послуги з централізованого водопостачання та централізованого  водовідведення Київводоканалом відновлено практику обмеження водопостачання у квартирах  боржників, з червня 2024 року застосовується пеня у разі несвоєчасного здійснення платежів за  послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Київводоканал не ставить за мету відключення комунальних послуг  споживачам -  мешканцям  Києва.  Перед тим, як виконати роботи  з відключення водопостачання, зі споживачами проводиться відповідна роз'ясновальна робота. Через  телефонні дзвінки та/або смс-розсилки і поштові повідомлення  боржників інформують про наявність заборгованості та шляхи її погашення.

Київводоканал завжди йде назустріч споживачам, ми готові укладати договори розстрочення  заборгованості,  для чого  власнику  квартири необхідно звериутися  за адресою: вул. Електротехнічна, 16.

Споживач також  може зателефонувати або залишити електронне звернення та отримати консультацію за  наступними контактами:

  1. e-mail: vpoltavets@vodokanal.kiev.ua
  2. нa viber  067-443-70-89;  067-443-70-71. 

У разі систематичиих ігнорувань споживачами-боржниками виконання своїх зобов'язань зі сплати за послуги Київводоканалом здійснюється відклочення зазначених споживачів від послуг  з централізованого водопостачання шляхом перекриття та опломбування запірної арматури  трубопроводів холодного водопостачання квартир. 

На кінець липня також заплановані такі відключення у різних районах міста.  Зокрема, 23 липня відбулись відклочення за дев'ятьма адресами Святошинського району, а  25 липня відбуваються відклочення у будинках Голосіївського, Дніпровського та  Шевченківського районів.