Завершена масштабна реконструкція водоводу та каналізації по вулиці Борщагівській

22.10.2018
Поділитися:

В Солом’янському районі столиці Київводоканал завершив реалізацію одного з наймасштабніших за останні роки проектів з реконструкції водопровідних та каналізаційних мереж.

В рамках проекту було перекладено водовід Д=500 мм по вул. Борщагівській від пров. Ковальського до Повітрофлотського мосту довжиною 2356,5 м, а також проведено санацію каналізаційного колектора Д=1500-2000 мм по вул. Борщагівській довжиною 1291,3 м.

В результаті реалізації проекту вирішена проблема, яка роками створювала незручності для киян: на комунікаціях, які вже давно віджили своє часто траплялися аварії, утворювалися провалля на дорогах, старі колектори були джерелом неприємного запаху. Крім того, в зоні проведення робіт відремонтовані дороги та тротуари.

Київводоканал забезпечує організацію та виконання повного комплексу робіт: від розриття території та заміни труб  - до асфальтування доріг і тротуарів та благоустрою.

Роботи виконувались за рахунок коштів міського бюджету відповідно до Програми економічного та соціального розвитку Києва.    Загальна вартість виконаних будівельно-монтажних робіт становить 106 млн 621,4 тис грн.

ПРО ВОДУ

Водопровідна мережа Д=500 мм по вул. Борщагівській була прокладена ще в 1980 році. Протягом останніх 5 років на вказаній мережі виникло дванадцять значних аварійних ситуацій, пов’язаних із пошкодженням трубопроводів.

Дана мережа забезпечує водопостачання наступної зони: вул. Борщагівська, просп. Перемоги, вул. Гончара, вул. Воровського, вул. Саксаганського, вул. Боткіна, пров. Політехнічний, вул. Академіка Янгеля, вул. Виборзька.

Виконано наступні будівельно-монтажні роботи:

-              перекладено ділянку існуючої водопровідної мережі діаметром 500 мм довжиною 2356.5 м з чавунних труб.

-              по трасі водопровідної мережі встановлено водопровідні колодязі 17 шт. та камери 24 шт., в колодязях та камерах встановлена регулююча і запірна арматура та пожежні гідранти.

-              повністю завершено відновлення благоустрою вул. Борщагівської: асфальтобетонне покриття проїзної частини та тротуарів в межах проведення будівельно-монтажних робіт.

ПРО КАНАЛІЗАЦІЮ

Каналізаційний колектор по вул. Борщагівській від вул. Янгеля до Ново-Либідського колектора був збудований в 1973-1976 рр. Матеріал – залізобетон.

Залізобетон використовувався масово в радянські часи, однак зовсім не підходить для будівництва каналізаційних колекторів, оскільки піддається газовій корозії. За останні роки на колекторі сталася низка масштабних аварій.

Виконано наступні будівельно-монтажні роботи:

-              санація каналізаційного колектору діаметром 1500-2000 мм довжиною 1291,36 м склопластиковою трубою 1200-1500 мм відповідно;

-              по трасі каналізаційного колектора реконструйовано 17 залізобетонних камер;

-              повністю завершено відновлення асфальтобетонного покриття проїзної частини вул. Борщагівської;

-              виконуються роботи з відновлення асфальтобетонного покриття тротуарів, які будуть завершені протягом 10 днів.