Завершено реконструкцію Сирецького колектора

29.03.2021
Поділитися:

Реконструкцію ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектора від вул. Кирилівської до вул. С. Скляренка в Подільському районі завершено.

Київводоканал отримав Сертифікат, що засвідчує відповідність проектній документації закінченого будівництва об’єкта та підтверджує його готовність до експлуатації.

Глибина залягання колектора становить в середньому 7 м. Залізобетонні труби колектора внаслідок впливу газової корозії зазнали значного пошкодження та втратили свою несучу спроможність. Такий стан трубопроводів загрожував зростанням кількості аварійних ситуацій.

В рамках реконструкції було виконано:

- прокладку каналізаційного колектора з залізобетонних труб діаметром 1000 мм, довжиною 370 м;

- санацію існуючої ділянки каналізаційного колектору діаметром 1000 мм склопластиковою трубою діаметром 800 мм, довжиною 41 м;

- споруджено 2 залізобетонні монолітні камери та 8 каналізаційних колодязів;

- виконано перепідключення існуючих абонентів по трасі колектора.

Київводоканал використовує в процесі будівництва нових та санації вже існуючих колекторів тільки сучасні матеріали, які є стійкими до газової корозії. Термін експлуатації нових трубопроводів - до 50 років.

Реконструкція зазначеної ділянки каналізаційного колектора забезпечить підвищення надійності надання послуг з водовідведення, а також зменшить ймовірність виникнення аварійних ситуацій, а головне - забруднення навколишнього середовища стічними водами при подальшій експлуатації  каналізаційного колектора. Фінансування здійснювалось за кошти Інвестпрограми Київводоканалу.