Завершуються ремонтні роботи на Мостицькому колекторі

19.09.2019
Поділитися:

Завершуються аварійно-відновлювальні роботи на каналізаційному колекторі глибокого залягання по вул. Мостицькій.

На даний час виконано перекладку аварійної ділянки колектору довжиною 89 м  діаметром 1500-2000 мм. При виконанні робіт використовувались сучасні склопластикові труби діаметром 1200 мм.

Наразі проводяться роботи із герметизації з`єднання перекладеної труби і облаштування опуска діаметром 1000 мм у конструкціях каналізаційної камери.

Колектор забезпечує водовідведення ж/м Виноградар, Пуща-Водиця та Вітряні Гори (частково) із загальною кількістю мешканців близько 90 тис. чоловік. Водопостачання та водовідведення мешканців цих житлових масивів під час проведення робіт здійснювалося повному обсязі.

Нагадаємо, аварія на колекторі сталася в середині липня 2019 року. Залізобетонний колектор 1975 року будівництва зруйнувався внаслідок дії газової корозії, і на проїжджій частині утворилося провалля. Аварійну ситуацію було  локалізовано спеціалістами Київводоканалу.

Рух транспорту по вул. Мостицькій було обмежено,  огороджена територія для проведення робіт в районі провалля, що утворилося в наслідок руйнації колектору.

Бригади Київводоканалу працювали на місці аварії у дві зміни. На першому етапі було виконано комплекс робіт для зупинення процесів просідання грунту та прокладено обвідний трубопровід. Ситуацію ускладнював високий рівень грунтових вод - в районі аварії протікає притока підземної річки Сорочий брід.

Глибина залягання Мостицького колектору – від 5 до 9 метрів, тож спеціалістам доводилося працювати у складних умовах: спускатися під землю і по кілька годин виконувати роботу, стоячи по коліно чи по пояс у воді.