Фахівці Київводоканалу долучились до розробки та реалізації Плану дій «Зелене місто»

15.06.2021
Поділитися:

Швидкий розвиток міста зобов’язує більше уваги приділяти екології, захисту довкілля та створенню комфортних умов для його жителів.

Київ у числі перших 40 міст різних країн світу розробляє свій План дій «Зелене місто». Він сприятиме становленню Києва як екологічно свідомого і розумного міста, що надає громадські послуги високої якості та реалізує можливості для активного здорового способу життя.

Фахівці Київводоканалу долучились до розробки та реалізації цього Плану в столиці. Покращення якості питної води та очистки стоків до рівня стандартів ЄС – є нашою стратегічною метою.

Згідно з Планом мережу водопостачання буде реконструйовано, а більш глибока очистка стічних вод забезпечить зменшення забруднення Дніпра.

«Зелене місто» передбачає розробку загальноміської системи моніторингу якості поверхневих вод, впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, запобігання забрудненню поверхневих вод тощо.

Київводоканал вже багато зробив для реалізації Плану. Підприємство відмовляється від хлору і переходить на більш безпечні та сучасні реагенти. А невдовзі розпочнеться активна фазу робіт з реконструкції Бортницької станції аерації – єдиних комплексних очисних споруд Києва, прилеглих міст і селищ Київської області.

Попереду ще багато роботи, але ми продовжуємо стратегічно розвиватись та модернізуватись заради комфорту та добробуту киян.