Зручне середовище та доступні послуги для людей з інвалідністю

03.12.2021
Поділитися:

Сьогодні відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.

У Київводоканалі працює 260  людей з інвалідністю, 26  з них ми прийняли на роботу  у 2021 році.

Для людей з особливими потребами працевлаштування означає не тільки фінансову незалежність, найголовніше  – це можливість спілкуватися, вести активний спосіб життя, самореалізовуватися і допомагати іншим.

Серед абонентів Київводоканалу також є люди з інвалідністю, які не в змозі у звичайному режимі спілкуватися у суспільстві. Ми подбали про те, щоб такі люди могли вільно користуватися усіма послугами у центрах обслуговування споживачів та отримувати консультації в зручний для них спосіб.

У Розрахунковому департаменті було створено центр обслуговування споживачів, де працюють слабкочуючі співробітники, які  спілкуються зі споживачами за допомогою онлайн-чату  та можуть  надавати консультації мовою жестів абонентам, що не чують, або чують дуже погано.

Інфраструктура водоканалу пристосована і для прийому людей, які пересуваються на візках. Входи у приміщення обладнані пандусами, є спеціальні туалети для людей з інвалідністю тощо.

Особи з інвалідністю є повноцінними членами суспільства, соціально активними і життєствердними людьми, які своїм прикладом нездоланного оптимізму та жаги до звершень здатні  надихати багатьох.