Інформація щодо стану реалізації проєкту модернізації БСА

15.06.2021
Поділитися:

Якісне очищення стічних вод, що потрапляють у Дніпро, та усунення неприємного сіркового запаху є серйозними питаннями, які цікавить жителів столиці. У Києві цим займаються спеціалісти ПрАТ «АК «Київводоканал», які обслуговують Бортницьку станцію аерації.

На минулому тижні було проведено чергову зустріч між Японським Агентством Міжнародного Співробітництва (JICA), Міністерством Фінансів України, «Київводоканал» та Японським Консультантом щодо поточного статусу та наступних етапів реалізації проєкту реконструкції станції.

Японська сторона проінформувала про завершення процедури розгляду результатів оцінки отриманої пропозиції та повідомила про направлення відповідного погодження найближчим часом.
Вже наприкінці червня українська сторона зможе розпочати переговори з переможцем тендеру на будівництво реалізацію робіт.

Зі свого боку JICA заявило про готовність підтримати Міністерство Фінансів України та ПрАТ “АК «Київводоканал» у переговорах, щоб договір був укладено якнайшвидше та були розпочаті роботи на будівельному майданчику.

Етапи проведення тендерних робіт:
- травень 2020 року - оголошено повторну процедуру відкритих торгів за правилами JICA
- лютий 2021 року - отримано пропозицію учасника торгів та здійснено відкриття технічної пропозиції учасника
- березень 2021 року - проведено відкриття фінансової пропозиції учасника
- квітень 2021 року - підготовлено звіт про результати оцінки технічної та фінансових пропозицій учасника за допомогою японського консультанта та результати направлено JICA